Contact form

Contact Form (Conditions: Gas, electricity, phone)

Contactdata/ General interest (Contact-Flap)
Érdeklődési kör
Product-Section (Contact-Flap)
Submit (Contact-Flap)

Az Alpiq Magyarországon

Az Alpiq három vállalaton keresztül fedi le tevékenységeit Magyarországon. A villamosenergia kereskedelmi tevékenységét a közép-kelet-európai régióban az Alpiq Energy SE Magyarországi Fióktelepén keresztül végzi. Az Alpiq Csepel Kft., a kombinált ciklusú Csepel II. Erőmű tulajdonosa, az Alpiq Csepeli Szolgáltató Kft., a Csepel II. Erőmű üzemeltetési és karbantartási feladatait látja el. A erőmű és az irodák is Budapesten találhatóak.

Alpiq Energy SE

A Svájcban és Európa más országaiban megszerzett erős piaci pozíciónk a nagyszámú és jelentős piaci befolyással rendelkező partnereinkkel való együttműködésnek köszönhető. A létrejött üzleti kapcsolatok száma az évek során egyre gyarapodott– mi pedig azon fáradozunk, hogy partnereink továbbra is minket válasszanak.

Fogyasztóink

Az Alpiq villamosenergia kereskedelmi tevékenységét a közép-kelet-európai régióban az Alpiq Energy SE-n keresztül végzi. Az európai részvénytársaság központi irodája Csehországban működik, emellett jelen van a régió 16 EU tagállamában, vállalatunk a határkeresztező energiakereskedelem területén vezető szerepet játszik.

Az Alpiq Energy SE Magyarországi Fióktelepe a növekvő magyarországi villamosenergia piac egyik legnagyobb, független, külföldi háttérrel rendelkező kereskedő cége. Jogelődjét 2002-ben alapították. 2003-ban a vállalat az elsők között váltotta ki a villamosenergia kereskedői engedélyt és már a kezdetektől fogva részt vett a határkeresztező és termelői kapacitás aukciókon. A cégcsoport nemzetközi portfóliója növelte a piac likviditását, így jelentősen hozzájárult a villamosenergia piac teljes liberalizációjához.

Jelenleg a társaság fő célkitűzése, hogy erősítse értékesítési tevékenységét a szabadpiac által nyújtott lehetőségek kihasználásával is. Egyénre szabott szolgáltatásokat és megoldásokat kínál ügyfelei részére energia értékesítés és termelés területén egyaránt. Továbbá folyamatosan bővíti ügyfélkörét a különböző iparágakban tevékenykedő, főként közepes és nagyméretű végfelhasználókkal. A vállalat által nyújtott szolgáltatások körébe tartozik még a mérlegköri tagsági szolgáltatások, valamint a spot piacokhoz való hozzáférés biztosítása.

Portfoliónkban megtalálhatóak hazai és nemzetközi (francia, amerikai, német, orosz, dél-koreai, japán, svéd, dán) társaságok az alábbi területekről:

 • irodaházak üzemeltetése,

 • bevásárló központok (plaza) üzemeltetése,

 • kiskereskedelmi üzletláncok (hipermarketek),

 • pénzügyi és oktatási intézetek,

 • szállodák ellátása

 • termelő nagyvállalatok

  • vegyipar,
  • gyógyszeripar,
  • cementipar,
  • műtrágyagyártás,
  • acélipar,
  • papíripar,
  • műanyagipar,
  • söripar,
  • nehézgép gyártás,
  • elektronikai berendezés gyártás,
  • autóipar,
  • timföldgyártás,
  • egyéb szolgáltató szervezetek.

Szolgáltatások az energiaellátási értéklánc teljes szélességén

Egész Európára kiterjedő üzleti tevékenységgel rendelkező, piacvezető villamosenergia-kereskedő társaság.

Fogyasztóink szolgálatába állítjuk nemzetközi tapasztalatainkat és helyi piaci ismereteinket. Kilencven éve foglalkozunk villamosenergia kereskedelemmel, Európa 24 országában vagyunk jelen energiakereskedő társaságainkkal.

Az Alpiq aktív kereskedési tevékenységet folytat Európa minden jelentős áramtőzsdéjén és kereskedési platformján. Villamosenergia, gáz, szén- és olajtermékek, illetve standard és strukturált termékek, valamint kibocsátási bizonyítványok kereskedelmével foglalkozunk. Aktív tevékenységet folytatunk az európai kereskedési platformokon, valamint kétoldalú kereskedelmi tranzakciók során is. Fontos piacainkon kereskedelmi és értékesítési tevékenységünk hátterét a társaság tulajdonában lévő áramtermelő kapacitások biztosítják. A társaság tulajdonában lévő erőművek megfelelő fedezetet biztosítanak a megvásárolt villamosenergiára, ezáltal csökkentik ilyen jellegű kockázatainkat.

A társaság 1999 óta működik bejegyzett árutőzsdei kereskedőként, felügyeletét a Szövetségi Bank Bizottság (Federal Banking Commission - FBC) látja el. Európa egyik piacvezető villamosenergia-kereskedő társaságaként nagyban támaszkodhatunk az áramkereskedés és az energiaipari szolgáltatások területén megszerzett szakmai ismereteinkre. Az európai áramtőzsdéken egyaránt foglalkozunk azonnali és határidős, valamint opciós kereskedési ügyletekkel. Európai kereskedelmi partnereinkkel naponta hajtunk végre fizikai és pénzügyi adás-vételi tranzakciókat.

Független áramkereskedőként folyamatosan fejlesztjük piacvezető pozíciónkat.
Üzleti modellünkben a kereskedés egyesíti a vertikálisan integrált villamosenergia-termelést és az értéklánchoz tartozó értékesítési kapcsolatokat a liberalizált nagykereskedelmi piaccal. A kereskedési tevékenység segítségével optimalizálható a társasági portfolió. Ennek köszönhetően képesek vagyunk kiaknázni a termelésben, ellátásban és a piaci igények terén felmerülő ingadozásokat.

Ugyanakkor, kereskedési tevékenységünk egyesíti a szomszédos piacok földrajzilag elkülönülő értékláncait, elősegítve ezáltal a társaság piaci pozícióinak megszilárdítását és piaci árjegyzőként való elismerését. Ezen tevékenység elvégzése során kereskedőink az olyan speciális területeken megszerzett szakismeretekre támaszkodhatnak, mint a kockázatkezelés, törvényi szabályozásoknak való megfelelőség, elemzés, üzleti fejlesztés és ütemterv-készítés.

Alpiq Csepel Kft. és Alpiq Csepeli Szolgáltató Kft.

Az Alpiq Csepel Kft. a Csepel II erőmű tulajdonosa, míg az Alpiq Csepeli Szolgáltató Kft. a Csepel II Erőmű üzemeltetési és karbantartási feladatait látja el.  A Csepel II Erőmű egy korszerű, hatékony és környezetbarát, kombinált ciklusú gázturbinás erőmű Budapest déli részén.

Fő tevékenységeik:

 • villamos energia és távhő termelése.

Megbízható, rugalmas, innovatív

A Csepel II Erőmű egy kombinált ciklusú, gázturbinás (KCGT) villamos erőmű, amelynek villamos kapacitása 403 MW, és távhőt is képes szolgáltatni. Az erőműben két gázturbina található, amelyek két hőhasznosító kazánon keresztül termelnek gőzt a gőzturbina számára. Az erőműben vízkezelő üzem is van, benne négy forróvíz-kazánnal és egy segédgőzkazánnal távhőszolgáltatás céljából. Az üzem területén vannak még szállító és tároló létesítmények, továbbá gázredukáló és szűrőberendezések.

Az erőmű elsődleges tüzelőanyaga földgáz, tartalék tüzelőanyagként pedig turbinaolaj is felhasználható. Magyarország éves igényének közel 7%-át látja el a Csepel II., amely 120 kV-on csatlakozik az országos hálózathoz.