Contact form

Contact Form (Conditions: Gas, electricity, phone)

Contactdata/ General interest (Contact-Flap)
Érdeklődési kör
Product-Section (Contact-Flap)
Submit (Contact-Flap)
captcha

Helyi lakosság

Vállalatcsoportunknál az emberek biztonsága mindenek feletti érték, így üzleti sikereink egyik sarokkövének a világszínvonalú munkahelyi biztonságot és az egészségvédelmet tekintjük. Legfőbb biztonsági célunk, hogy a balesetek minden formáját megakadályozzuk, és gondoskodjunk arról, hogy az emberek ugyanolyan egészségesen hagyják el létesítményeinket, mint ahogyan oda beléptek.

Vállalatcsoportunk nagy fontosságot tulajdonít a környezeti elemek védelmének. Működésünk jellegéből adódóan a legnagyobb hangsúlyt a víz és a levegő tisztaságának megóvására helyezzük. Elsődleges célunk, hogy üzemelésünkből eredően ne történjen határérték-túllépés, és büszkék vagyunk arra, hogy ezt mind a mai napig sikerült is maradéktalanul elérnünk.

Fontos számunkra, hogy jó példát mutassunk mind üzleti magatartásunk, mind társadalmi szerepvállalásunk terén. Ugyanakkor célunk az is, hogy bemutassuk és a jövő nemzedékével is megismertessük az erőmű korszerű technológiáját, az áram előállításának kombinált ciklusát. Ezért kihelyezett fizikaórákat biztosítunk általános iskolások részére, valamint erőmű-látogatásokat szervezünk szakmai érdeklődőknek.

Társadalmi felelősségvállalás

Az Alpiq Csepel Vállalatcsoport nemcsak felelős piaci szereplőként, hanem felelős vállalatként is szeretne hatást gyakorolni a társadalomra, és jó hírnevet kíván szerezni magának. Meggyőződésünk, hogy egy vállalkozás csak akkor lehet hosszú távon is sikeres, gazdasági értelemben pedig akkor lesz képes a fenntartható fejlődésre, ha érzékenyen reagál a működése szempontjából releváns társadalmi csoportok elvárásaira.

Társadalmi felelősségvállalási programunk révén kívánunk jelentősen hozzájárulni a környezeti, szociális és kulturális célok eléréséhez közösségi környezetünkben. Programunk fő célkitűzései a következők:

Munkavédelem és egészségmegőrzés: Vállalatunk számára elsőrendűen fontos munkavállalóink, alvállalkozóink és látogatóink egészsége és biztonsága. A biztonság érdekében magas színvonalú rendszereket és megelőzési programokat működtetünk.

Településfejlesztés: Társaságunk ismeri a közösségben játszott szerepe értékét, és tevékenyen támogatja a helyi gazdaság fejlesztését. Fontos szerepet vállalunk a csepeli vagy Csepelhez közeli fejlesztési projektek megvalósításában.

Környezetvédelmi kezdeményezések: Az Alpiq a magyar szabványokat meghaladó szinten elkötelezett a környezetvédelem és a természeti erőforrások megóvása irányában.

Egészség és sport: Részt veszünk számos egészségvédelmi kezdeményezésben, és helyi sportcsapatokat és klubokat támogatunk, mint például  a Csepeli Birkózó Klubot. Reméljük, hogy az érintett sportolók sok európai és világbajnoksági érmet fognak megszerezni.

Környezeti kötelezettségvállalás

Az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport mindig szem előtt tartotta a csepeli közösség érdekeit. Tisztában vagyunk azzal, milyen hatása van a közösség életére, hogy egy ilyen nagyságrendű ipari park található a környezetében. Csepelen és a környéken számos területfejlesztési programot valósítottunk meg a környezet jobbítása és a helyi közösség jóléte érdekében.

Az egyik ilyen projekt volt a kerületi általános iskolásoknak szóló, a környezettudatos nevelést megcélzó program. Ez olyan lehetőség volt számunkra, amellyel a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívtuk fel a diákok figyelmét. A  technológiai fejlesztések és az irodai munka során is fontos számunkra az Alpiqnál, hogy újrahasznosítsuk a keletkezett hulladékot, és környezetbarát megoldásokat valósítsunk meg, amellyel vállalatunk "zöld" szemléletet hoz mindennapi tevékenységeibe.

A sikeres újrahasznosítás egyik példája a Csepel II. Erőmű vízkivételi művében valósult meg. 2007 elején üzemeltük be a folyóvíz-szűrleményt kompaktáló berendezést. A projekt célja a hulladék víztartalmának csökkentése, és ezzel a hulladék mennyiségének jelentős csökkenése volt. Az éves viszonylatban az első évre kitűzött 50% helyett 62%-kal kevesebb hulladékot kellett elszállíttatnunk. 2008-ban a 2006-os mennyiséghez képest 94%-os csökkenést értünk el.

Oktatási kötelezettségvállalás

Csepelen az Alpiq elkötelezetten támogatja az oktatást, és együttműködik helyi iskolákkal, egyetemekkel és cégekkel. Kihelyezett fizikaórákat tartunk az erőműben az üzem technológiájának és a kombinált ciklusnak a bemutatására.

"A vendégszerető légkörtől a gyerekek teljesen le voltak nyűgözve. A rend és a fegyelem mellett megnyugtató volt számunkra, hogy ennyire biztonságosan működik ez az erőmű. Nagyon érdekes volt a vezetés, pont a gyerekek korosztályának megfelelő. Mi maximálisan meg vagyunk elégedve az egész programmal, és nagyon örülünk, hogy itt lehettünk."

Ferenc Kölcsey, Általános Iskola és Gimnázium