Contact form

Contact Form (Conditions: Gas, electricity, phone)

Contactdata/ General interest (Contact-Flap)
Érdeklődési kör
Product-Section (Contact-Flap)
Submit (Contact-Flap)

Magyar Üzleti felelősség díjat nyert az Erőművek Éjszakája program

 

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szervezése által az Erőművek Éjszakája programja 2020-ban elnyerte a CSR Hungary Díjat.

A Magyar Üzleti Felelősség Díjára azok a szervezetek pályázhatnak, amelyeknek kiemelkedő és felelősségteljes kezdeményezései pozitív hatással vannak a társadalomra és a környezetre.

A MEKH társadalmi felelősségvállalási programjának célja a fogyasztók tudatos és takarékos energiafelhasználásának ösztönzése. Ennek érdekében a Hivatal – csatlakozó partnereivel együttműködve – 2019. október 11-én első alkalommal rendezte meg az Erőművek Éjszakáját.

 

A programhoz az Alpiq Csepel II Erőműve is büszkén csatlakozott


A programon országszerte 42 erőmű és távhőtermelő fűtőmű, valamint látogatóközpont nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek az energiatermelés kulisszatitkaiba. A helyszínek között megtalálhatók voltak a helyi melegvíz- és távhőszolgáltatást biztosító városi fűtőművek és hőközpontok, valamint az ország villamosenergia-ellátásáért felelős, fosszilis energiaforrásokat, biomsszát, vízenergiát, atomenergiát felhasználó nagy létesítmények is.

Az Erőművek Éjszakájának közel 4000 látogatója volt. Az egyes helyszíneken szakértő „idegen-vezetők” közérthetően és élményszerűen mutatták be az erőművek és a fűtőművek működését, az energiatermelés technológiai hátterét, és hogy a fejlesztéseikkel hogyan tudnak környezetkímélő módon energiát termelni. A látogatók megtudhatták azt is, hogyan bánhatnak okosan és takarékosan a rendelkezésre álló energiaforrásokkal.

A tudatos fogyasztói magatartás alapja, hogy tisztában legyünk azzal, hogyan takaríthatunk meg minél több energiát otthonainkban, közintézményeinkben – mondta Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője. Hisszük, hogy a tudatos energiafogyasztó arról is rendelkezik bizonyos alapismeretekkel, hogy az általa felhasznált energiát mely szereplők, milyen eszközökkel, milyen energiaforrásokból, hol és hogyan állítják elő. Az Erőművek Éjszakája program célja, hogy az érdeklődők ezekbe a folyamatokba betekintést nyerjenek. Ez az elismerés megerősít minket abban, hogy hivatalunk a hatósági feladatok magas szintű ellátásán túl a társadalmi felelősségvállalás terén is maradandó értéket teremt.

A CSR Hungary Díj azokat a szervezeteket ismeri el, amelyeknek kiemelkedő és felelősségteljes kezdeményezései pozitív hatással vannak az üzleti folyamatokra, a társadalomra, a környezetre. A díj kétéves önkéntes védjegyhasználattal jár.