Contact form

Contact Form (Conditions: Gas, electricity, phone)

Contactdata/ General interest (Contact-Flap)
Érdeklődési kör
Product-Section (Contact-Flap)
Submit (Contact-Flap)

Hatalmas volt az érdeklődés az Erőművek Éjszakáján!

Budapest, 2022. október 28. – Hatalmas volt az érdeklődés az Erőművek Éjszakáján! Országosan 70 érdekes helyszínre várták a látogatókat. A legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényen közel 5800 érdeklődőt fogadtak a létesítmények számos érdekes programmal és szakemberek által vezetett helyszíni túrákkal. A látogatók betekintést nyerhettek az erőművek, a fűtőművek és a közműszolgáltatók kulisszatitkaiba. A rendezvény fő szervezője a Magyar Energia és Közműszabályozási Hivatal, melynek fókuszában a villamosenergia-termelés működésének, a távhőtermelésnek és a közműszolgáltatók tevékenységének bemutatása állt a természeti erőforrások felhasználásának és a környezetvédelemnek a tudatosítása érdekében.

Az Alpiq Csepel II  erőműve is maximális létszámmal, több mint 130 látogatót fogadott. Az első turnus 14:00 órakor indult, az utolsó este 20:00 órakor. Egy-egy csoport 1,5 órás túrán vehetett részt. A Csepel II Erőműben egy rövid kisfilm vetítésével kezdtük programunkat, ezt követően megnéztük a központi vezénylőteremet. Az érdeklődők működés közben láthatták az erőmű technológiai részét, látogatóinkat végigvezettük a gépteremben, megtekintettük a forróvíz kazánokat, a vizelőkészítő üzemet majd a hőhasznosító kazánnal zártuk túránkat. Látogatóink betekintést nyerhettek a villamosenergia – és hőtermelési folyamatokba. Nagyszerű volt látni az érdeklődők csillogó szemeit amikor megpillantották a gigantikus berendezéseket.
Mi nagyon szeretjük az erőművek éjszakáját, mert ilyenkor megmutathatjuk a látogatóknak belülről is Magyarország egyik legrugalmasabb kombinált ciklusú erőművét!

Köszönjük kollégáinknak az idegenvezetést, a látogatóknak a részvételt, és köszönjük a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak a szervezést!