Contact form

Contact Form (Conditions: Gas, electricity, phone)

Contactdata/ General interest (Contact-Flap)
Érdeklődési kör
Product-Section (Contact-Flap)
Submit (Contact-Flap)
captcha

Erőművek Éjszakája 2023

Az ország legnagyobb energiaipari rendezvénye: a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és csatlakozó partnerei 2023 őszén negyedik alkalommal rendezték meg az Erőművek éjszakáját. Az Erőművek Éjszakája országszerte közel 70 érdekes helyszínen fogadta a látogatókat, és ehhez az eseményhez csatlakozott a Csepel II. erőmű is.

A helyszínen egy kisfilm vetítésével kezdtük a programot, majd rövid prezentációval összefoglaltuk az áramtermelés lényegi elemeit és ismertettük a gáz üzemelésű erőművek fontos szerepét a rendszerszabályozásban. Látogatóinkat végig vezettük a turbinacsarnokon és kazánházakon, valamint a központi vezénylőteremet is megnéztük. Az érdeklődők működés közben láthatták az éppen üzemelő gépegységeket és megnéztük a nem működő berendezéseket is. A központi vezénylőteremben az irányító rendszereken keresztül látogatóink megismerhették az üzemi folyamatokat. A túra során betekintést nyerhetnek a villamosenergia – és hőtermelési fázisokba, a CCGT erőmű körfolyamatával, az erőmű fő-és segédberendezéseivel, a vészhelyzeti rendszerekkel és berendezésekkel. Egy túra 1,5 óra volt, 5 csoportot vittünk, és összesen 110 érdeklődő vendéget fogadtunk.

Köszönjük kollégáinknak a szakmai vezetést, a látogatóknak a részvételt, és köszönjük a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak a szervezést!