Contact form

Contact Form (Conditions: Gas, electricity, phone)

Contactdata/ General interest (Contact-Flap)
Érdeklődési kör
Product-Section (Contact-Flap)
Submit (Contact-Flap)
captcha

Első Erőművek éjszakája Magyarországon

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csatlakozó partnereivel együttműködve első alkalommal rendezte meg az Erőművek Éjszakáját. 2019. október 11-én 14 és 22 óra között országszerte 42 villamos energiát termelő erőmű és távhőt előállító fűtőmű, illetve látogatóközpont nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

A látogatókat szakértő „idegenvezetők” kísérték végig az egyes helyszíneken, akik közérthetően és élményszerűen mutatták be az erőművek, valamint a fűtőművek működését, az energiatermelés technológiai hátterét.

A Csepel II Erőmű összesen 5 csoportot fogadott, csoportonként 20-25 főt és a körbevezetés  1,5 óra hosszú volt. Látogatóink között köszönthettük a 3 éves gyermektől kezdve a 92 éves úrig. A helyszínen egy rövid kisfilm vetítésével kezdtük a programot, majd látogatóinkat végig vezettük a turbinacsarnokon és kazánházakon, valamint a központi vezénylőteremet is megtekintették. Az érdeklődők működés közben láthatták az éppen üzemelő gépegységeket. A központi vezénylőteremben az irányító rendszereken keresztül megismerhették az üzemi folyamatokat is. Látogatóink betekintést nyerhettek a villamosenergia – és hőtermelési fázisokba, megismerkedtek a CCGT erőmű körfolyamatával, az erőmű fő-és segédberendezéseivel, a vészhelyzeti rendszerekkel és berendezésekkel.

Az Erőművek Éjszakája helyszínein országosan csaknem 4000 regisztrált látogatót fogadott. A program egyik célja az volt, hogy tisztában legyünk azzal, hogyan takaríthatunk meg minél több energiát a mindennapok során otthonainkban. Az esemény ugyanakkor találkozási pont volt az energiatermelés, mint szakma iránt érdeklődő pályakezdő szakemberek és a leendő munkáltatók között. A nagy érdeklődésre való tekintettel feltételezhető, hogy a program jövőre is megrendezésre kerül.