Contact form

Contact Form (Conditions: Gas, electricity, phone)

Contactdata/ General interest (Contact-Flap)
Érdeklődési kör
Product-Section (Contact-Flap)
Submit (Contact-Flap)
captcha

Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar támogatása

Az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport – immáron a hatodik egymást követő évben - együttműködési megállapodást kötött a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar támogatására, amellyel a zenekar további munkáját és fejlődését kívánja elősegíteni.

A csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar célkitűzésének tekinti a magyar zenei, ezen belül a magyar fúvószenei életben való aktív részvételt, továbbá a fúvósmuzsika művelését, ápolását és a hagyományok, értékek megőrzését. Nagyon fontosnak tartják az utánpótlás nevelését, az ifjúság zenei műveltségét, a közművelődés magas szintű és színvonalas elősegítését. Mindig törekedtek arra, hogy a fiatalokkal megismertessék, megszerettessék a zenét, és minél többen jelentkezzenek olyan zenei intézményekbe, ahol a hangszeres tudást is elsajátíthatják. Olyan hangversenyeket szeretnének megvalósítani, melyek hangszerbemutatókkal, a különböző népek zenéivel ismertetné meg és tárná fel a fiatalok számára azokat az alapvető tudásokat, melyek a zenei műveltség alapvető részét képezné interaktív kereteken belül. Különösen nagy figyelmet szeretnének fordítani a hátrányos helyzetű gyermekek nevelésére.

A zenekar megalakulásától kezdve aktív szereplője a magyar fúvószenei életnek és szűkebb pátriája, Csepel zenei fejlődésének. Az együttes működését a zenekar nevét viselő közhasznú alapítvány és Csepel Önkormányzata biztosítja. A megközelítően 40 főből álló formáció legfiatalabb tagjai alap-és középfokú zeneművészeti intézményekben tanuló diákok. Az idősebb korosztályba tartozó muzsikusok szintén tanult zenészek és megfelelő zenei előképzettséggel rendelkeznek.

A zenekar repertoárjában a klasszikus átiratoktól kezdve a kortárs zenén keresztül a könnyűzene világáig számos különböző típusú zenei műfaj megtalálható. A zenekar nagyon büszke arra, hogy koncertjeiken neves előadóművészekkel is felléphetett, többek között Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésszel, valamint a könnyűzenei élet meghatározó képviselőjével, Szolnoki Péterrel, a Bon-Bon együttes énekesével. A zenekar hét lemezzel büszkélkedhet.