Contact form

Contact Form (Conditions: Gas, electricity, phone)

Contactdata/ General interest (Contact-Flap)
Érdeklődési kör
Product-Section (Contact-Flap)
Submit (Contact-Flap)
captcha

A környezet iránti felelősség jegyében fa ültetés a Népligetben

Az idén 25 éves Swisscham Hungary 25 facsemetét ültetett a Népligetben. A Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara ezzel nemcsak a környezetvédelemhez és a fenntartható jövőhöz járul hozzá, hanem a résztvevő tagvállalatokkal folytatott közös munkát is erősíti. Az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport is tagja a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamarának és nagy örömmel csatlakozott a faültetési kezdeményezéshez.

A jubileumi faültetés célja az volt, hogy a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara és annak tagjai kifejezzék elkötelezettségüket a környezetvédelem iránt, és egy közös akció keretében együtt tegyenek a fenntarthatóbb jövőért. Az elmúlt hónapokban bekövetkezett járványügyi helyzet a projektet egy nem várt, új jelentéssel ruházta fel: a 25 facsemete nemcsak az elmúlt 25 sikeres évet, hanem az új életet, az újrakezdést és a jövőbe vetett hitet is megtestesíti.

Az eseményen az örökbefogadó tagvállalatok képviselői vettek részt, többek között az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport vezérigazgatója, Briglovics Gábor is

„Jelenleg a világ legnagyobb kihívása a környezetvédelem, és ez mindannyiunk közös ügye.
A Swisscham Hungary tagjai bebizonyították, hogy külön-külön és együtt is felelősséget vállalnak
a természeti értékek megőrzéséért és fenntartásáért. A faültetés másik szimbolikus üzenete az volt, hogy a facsemeték növekedésével együtt a Kamara tevékenysége továbbra is folyamatosan fejlődjön, és a svájci-magyar kapcsolatok aktuális, gazdasági élet változásaira reagáló, elismert szakmai fóruma maradjon.” – mondta Dr. Béres István, a Swisscham Hungary elnöke.

A jubileumi faültetésen Kocsis István, a Svájci Nagykövetség ideiglenes ügyvivője is köszöntőt mondott.

„Miközben a Swisscham Hungary elmúlt 25 évében leginkább az innováció került napirendre, a Kamara 25. jubileuma során a fenntarthatóság kerül előtérbe. Nagy örömömre szolgál, hogy a 25 fa szimbolikus ültetésében megtalálták annak módját, hogy járvány idején is méltóan meg tudjuk ünnepelni a Kamara negyedszázados fennállását.”

A rendezvényen Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere kiemelte a Swisscham Hungary környezetvédelmi akcióját.

„Amikor nemcsak szavakban, hanem tettekben is elköteleződünk a jövő felé, az Magyarországnak is egy fontos üzenet. Nagyon köszönöm minden jelenlévő partnernek, akik szimbolikus, de mégiscsak fontos szövetségeseink abban, hogy Budapestet még zöldebbé és még innovatívabbá tegyük” – mondta el a főpolgármester.

A Swisscham Hungary-ben Sárospataktól Szentgotthárdig az ország minden részén jelen vannak tagvállalatok, de a közös munka Budapesten összpontosul, ezért esett a helyválasztás a budapesti Népligetre. A faültetés a Főkert Zrt.-vel együttműködésben valósult meg, amely a fák gondozását is vállalta.