HU |EN
Az Alpiq: Magyarország
Alpiq Csoport

Egész Európára kiterjedő üzleti tevékenységgel rendelkező, piacvezető villamosenergia-kereskedő társaság

Fogyasztóink szolgálatába állítjuk nemzetközi tapasztalatainkat és helyi piaci ismereteinket. Kilencven éve foglalkozunk villamosenergia kereskedelemmel, Európa 24 országában vagyunk jelen energiakereskedő társaságainkkal.

Az Alpiq aktív kereskedési tevékenységet folytat Európa minden jelentős áramtőzsdéjén és kereskedési platformján. Villamosenergia, gáz, szén- és olajtermékek, illetve standard és strukturált termékek, valamint kibocsátási bizonyítványok kereskedelmével foglalkozunk. Aktív tevékenységet folytatunk az európai kereskedési platformokon, valamint kétoldalú kereskedelmi tranzakciók során is. Fontos piacainkon kereskedelmi és értékesítési tevékenységünk hátterét a társaság tulajdonában lévő áramtermelő kapacitások biztosítják. A társaság tulajdonában lévő erőművek megfelelő fedezetet biztosítanak a megvásárolt villamosenergiára, ezáltal csökkentik ilyen jellegű kockázatainkat.

A társaság 1999 óta működik bejegyzett árutőzsdei kereskedőként, felügyeletét a Szövetségi Bank Bizottság (Federal Banking Commission - FBC) látja el. Európa egyik piacvezető villamosenergia-kereskedő társaságaként nagyban támaszkodhatunk az áramkereskedés és az energiaipari szolgáltatások területén megszerzett szakmai ismereteinkre. Az európai áramtőzsdéken egyaránt foglalkozunk azonnali és határidős, valamint opciós kereskedési ügyletekkel. Európai kereskedelmi partnereinkkel naponta hajtunk végre fizikai és pénzügyi adás-vételi tranzakciókat.


Független áramkereskedőként folyamatosan fejlesztjük piacvezető pozíciónkat

Üzleti modellünkben a kereskedés egyesíti a vertikálisan integrált villamosenergia-termelést és az értéklánchoz tartozó értékesítési kapcsolatokat a liberalizált nagykereskedelmi piaccal. A kereskedési tevékenység segítségével optimalizálható a társasági portfolió. Ennek köszönhetően képesek vagyunk kiaknázni a termelésben, ellátásban és a piaci igények terén felmerülő ingadozásokat.

Ugyanakkor, kereskedési tevékenységünk egyesíti a szomszédos piacok földrajzilag elkülönülő értékláncait, elősegítve ezáltal a társaság piaci pozícióinak megszilárdítását és piaci árjegyzőként való elismerését. Ezen tevékenység elvégzése során kereskedőink az olyan speciális területeken megszerzett szakismeretekre támaszkodhatnak, mint a kockázatkezelés, törvényi szabályozásoknak való megfelelőség, elemzés, üzleti fejlesztés és ütemterv-készítés.