HU |EN
Az Alpiq: Magyarország
Alpiq Csoport

Vízi erőművek

Svájcot tartják Európa legnagyobb víztározójának. Az Alpiq több mint 100 éve termel vízi energiát folyami és tározós vízi erőműveiben.

A tározóinkban tárolt víz lehetővé teszi csúcsteljesítményű energia rendkívül gyors előállítását a nagy kapacitás igényű időszakok során. Kisebb méretű vízi erőműveket is üzemeltetünk Svájc, Olaszország és Skandinávia területén.

Erőműveink a legmodernebb technológiával rendelkeznek. Folyamatosan optimalizáljuk működésüket a leghatékonyabb villamosenergia termelési teljesítmény biztosítása érdekében. Ugyanakkor, több száz millió svájci frank értékű, szisztematikus beruházásokat kezdeményezünk további projektek megépítésére és üzemeltetésére.

A víz egyedülálló és nagyon értékes energiaforrás. A vízből nyert energia különleges előnyöket kínál: környezetbarát, széndioxid-semleges és természetes. A vízi energia segítségével lehetővé válik az erőforrások fenntartható kezelése és az alacsony károsanyag kibocsátással járó energiatermelés. Az alkalmazott technológia egyszerű, ellenőrizhető és kitűnő bizonyított tapasztalatokkal rendelkezik.