HU |EN
Az Alpiq: Magyarország
Alpiq Csoport

Értékes energia nyerhető a fosszilis és nukleáris tüzelőanyagokból

Hőerőműveink hőenergiát alakítanak át mechanikus, illetve villamosenergiává. Ez egyaránt igaz a gázüzemű, a nukleáris és a széntüzelésű erőművekre.

Gyors indulási képességüknek köszönhetően, a hőerőművek ideálisan alkalmazhatók a villamosenergia-rendszerre jellemző ingadozások kiegyenlítésére. A gázturbinás erőművek az indítástól számított mindössze pár percen belül teljes kapacitáson képesek működni és villamos energiát táplálni a rendszerbe, így fontos szerepet játszanak a csúcsidőszaki villamosenergia ellátásban.

Az Alpiq Svájc, Olaszország, Magyarország és a Cseh Köztársaság területén üzemeltet hőerőműveket. Vállalatunk mindenütt nagy gondot fordít a környezetbarát energiatermelésre, beleértve a fenntartható erőforrás-kezelést és az alacsony károsanyag kibocsátást.  Hőerőműveink építésénél elkerülhetetlen szempont a környezetvédelem és a levegőtisztaság biztosítása. Létesítményeink tanúsítvánnyal ellátott környezetvédelmi technológiával, valamint kibocsátást csökkentő és ellenőrző technológiával rendelkeznek.