HU |EN
Az Alpiq: Magyarország
Alpiq Csoport

Történet: 07.12.2007

Alpiq Csepel Vállalatcsoport nyeri meg a 2007. évi Zöld Béka Díjat

Green Frog

Alpiq magyarországi leányvállalata, az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport nyerte meg a rangos 2007. évi Zöld Béka Díjat, amely a legjobb éves környezetvédelmi és fenntarthatósági jelentésnek jár.

A magyarországi Alpiq Csepeli Vállalatcsoport okkal ünnepelt 2007 novemberében: a társaság megkapta a Deloitte rangos, közép-európai környezeti jelentéseknek járó díját, közismert nevén a Zöld Béka Díjat. A Díjat azon társaságok kapják, amelyek környezetvédelmi tevékenységükről éves jelentésben vagy külön fenntarthatósági jelentésben számolnak be. A Zöld Béka Díjat 2001-ben alapították azzal a céllal, hogy a régió társaságait felkészítsék az Európai Unió környezetvédelmi és fenntarthatósági pályázatain történő részvételre.


A szakértői zsűrire jó benyomást tett a társadalmi felelősségvállalás

Az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport a hetedik díjat kapta 24 más versenyző között. Végső döntésében a zsűri az Alpiq Csepel és a MOL jelentését kiemelkedőnek minősítette, mert ezek voltak a legjobbak szerkezetüket, tartalmukat és minőségüket tekintve. A zsűri megdicsérte az Alpiq Csepel jelentésében a társadalmi felelősségvállalás részletes leírását, valamint a társaság által a környezetre gyakorolt hatás vizuális megjelenítését. A végső elbírálás során az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport kevéssel több pontot szerzett, mint a MOL, és végül megnyerte a 2007. évi Zöld Béka Díjat.


Green Frog Award: Hungary's Minister for Environmental Protection and Water

A zöld porcelánbékát Fodor Gábor, Magyarország Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztere adta át.

A díjat a magyar miniszter adta át

A zöld porcelánbékát Fodor Gábor, Magyarország Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztere adta át. Ebben az évben a független nemzetközi zsűri tagjai voltak Bart István, EU környezetvédelmi tisztviselő, Zilahy Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora és Szabó M. István, újságíró és környezetvédelmi szakértő.


Az összetett feladatok megoldásában a legjobb

A 2007. évi Zöld Béka Díj több okból különleges: először is háromszor annyi pályázó volt, mint a korábbi években, másodsorban a Díjat támogatta az Európai Parlament és az EU Bizottsága. Végül, de nem utolsósorban pedig a követelmények magasabbak voltak, mint bármikor korábban. Nagy hangsúlyt fektettek a fenntarthatóságra, valamint a környezetvédelmi vonatkozásokra. Mindezek erőteljes kihívást képviseltek a jelentések számára, mivel a környezetvédelmi vonatkozásokon és a teljesítménymutatókon túl sok más tényezőt is felmértek, beleértve a társadalmi felelősségvállalást.

Kapcsolódó információk

Vissza az áttekintéshez